Aan wat voor een soort wedstrijden en verkiezingen nemen Arabische paarden deel?

Arabische paarden zijn uitermate geschikt voor deelname aan wedstrijden. Dit komt onder meer door hun gespierde bouw, wendbaarheid en hun uithoudingsvermogen. Daarnaast zien de meeste Arabische paarden er natuurlijk prachtig uit. Dit paardensoort is dan ook geen onbekende in de paardensport. Bezoek een willekeurige wedstrijd en jij zult ongetwijfeld een Arabisch paard zien. Ook doen ze vaak mee aan speciale verkiezingen. Maar aan wat voor een soort wedstrijden en verkiezingen nemen Arabische paarden eigenlijk allemaal deel? Hieronder lichten we er een aantal uit.

DressuurHorse Race

Dressuurwedstrijden zijn uitermate geschikt voor Arabische paarden. Dit komt met name doordat de paarden goed te trainen zijn. En dressuuroefening is dan ook een fluitje van een cent voor een Arabisch paard. Dit komt doordat dit paardenras bijzonder intelligent is. Wanneer je vaak genoeg oefent met het dier, weet hij straks precies wat hij uit moet voeren tijdens een wedstrijd. Daarnaast is een Arabisch paard bijzonder wendbaar en dat is in de dressuur natuurlijk ook zeer handig. Last but notleast heeft het paard een ongekend uithoudingsvermogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een dressuuroefening te veel is voor een Arabisch paard.

Non-wedstrijden

Naast prestigieuze wedstrijden zoals dressuur, nemen Arabische paarden ook regelmatig deel aan andere wedstrijden en verkiezingen. Hiervoor hoeven zij zich echter niet in te spannen. Bij dergelijke wedstrijden worden Arabische paarden bijvoorbeeld beoordeeld op basis van hun bijdrage aan de maatschappij. Zo wordt dit paardensoort onder meer ingezet voor mensen met kanker. Paarden hebben een kalmerende werking en kunnen ervoor zorgen dat patiënten hun ziekte even vergeten. Hoe belangrijker een Arabisch paard is geweest voor de maatschappij, hoe groter de kans dat hij een dergelijke verkiezing wint.

Een wedstrijd met Arabische paarden bezoeken

Kun jij je niet echt een beeld vormen van een wedstrijd of verkiezing met Arabische paarden? Dan is het een goed idee om gewoon eens zo’n evenement bij te wonen. De meeste verkiezingen van Arabische paarden zijn gratis toegankelijk. Voor wedstrijden moet je soms wel een toegangskaart kopen. Wanneer je er op tijd bij bent, kun je echter vaak korting krijgen op deze kaarten. Koop jij je kaarten op internet? Dan kan het zeker lonend zijn om eens een kortingscode te zoeken. Met behulp van deze kortingscode kun je doorgaans namelijk aanzienlijk besparen op de toegangskaarten voor wedstrijden met Arabische paarden.

Arabian Horse Race2