Vijf makkelijke manieren om paarden te verzorgen

horse

Heb jij een Arabisch paard en doe je hiermee regelmatig mee aan wedstrijden of shows? Dan wil je natuurlijk dat het beestje er altijd op zijn best uitziet. Om ervoor te zorgen dat jouw paard er altijd mooi uitziet, moet je hem natuurlijk goed verzorgen. Veel mensen denken dat dit een lastige en dure opgave is. Dat hoeft echter helemaal niet. Wij geven je hier vijf makkelijke manieren om jouw Arabische paard te verzorgen.

1. Regelmatig borstelenhorse pet

Wanneer jij regelmatig deelneemt aan wedstrijden, is het uiterlijk van je paard natuurlijk belangrijk.
Daarom is het belangrijk dat jij jouw Arabische paar regelmatig borstelt. Hiervoor zijn speciale borstels op de markt. Deze kun je op het internet vaak met korting kopen. Gebruik altijd meerdere borstels. Alleen dan ziet jouw paard er straks tiptop uit.

2. Koop het juiste voer

Paardenvoeding is duur. Veel mensen kiezen er daarom voor een goedkopere variant te kopen in de winkel. Verstandig? Nee, dat is het niet. In de goedkopere voeding zitten namelijk minder bouwstoffen en energieën. Met goedkope voeding is jouw paard dus een stuk minder gezond. Kies daarom voor de duurdere voeding. Gelukkig kun je hier ook vaak op besparen, aangezien de meeste dierenwinkels regelmatig met kortingscodes werken.

3. Voeg lijnzaad toe aan het voer

Wil jij dat jouw Arabische paard letterlijk gaat glanzen? Voeg dan een handje lijnzaad toe aan de voeding. Doe dit pas nadat je het zaad gekookt hebt. Lijnzaad zorgt er namelijk voor dat de vacht van jouw paard gaat glanzen. En dit geeft natuurlijk een extra mooi effect tijdens bijvoorbeeld wedstrijden.Veel mensen denken dat er sneller resultaat geboekt wordt wanneer zij meer lijnzaad toevoegen. Dit is echter niet het geval.

4. Voldoende beweging

Een Arabisch paard is een groot dier dat veel energie heeft. Het is dan ook belangrijk om dit paardensoort regelmatig te laten bewegen. Dit kan natuurlijk door er dagelijks een stukje op te gaan rijden. Zo voorkom je dat jouw Arabische paard overgewicht krijgt. En daarnaast blijft jouw paard door veelvuldig bewegen ook nog eens in een topconditie.

5. Andere verzorgingsproducten

Voor Arabische paarden zijn tegenwoordig de nodige verzorgingsproducten op de markt. Op dergelijke producten worden vaak aanbiedingen & korting gegeven. Pas echter wel op met wat je koopt. Lang niet alles is namelijk goed voor jouw Arabische paard. Gebruik daarom ook nooit zo maar een middeltje waarvan je de werking niet kent. Twijfel je? Vraag het dan altijd na bij een expert.